Over HRC

HRC Europe / Over HRC

HRC in Nederland

De COVRA-kernafvalopslag in Vlissingen was het eerste Nederlandse project met T-Headed bars van HRC Europe. De positieve ervaringen met HRC T-heads voor zowel ontwerp als constructie werden gebruikt in andere Nederlandse projecten zoals de Galecopperbrug, Waalbrug, SAAone (zie andere projecten hieronder).

HRC Europe NL BV is een fabrikant van hoogwaardige wapeningsproducten voor zowel de Nederlandse als de Europese markt vanuit onze eigen productielocatie in Lelystad, Flevoland.

Het primaire product van HRC, T-headstaven, werden oorspronkelijk ontwikkeld om ontwerp- en vlechtproblemen op te lossen, meestal in verband met beperkte ruimte voor het plaatsen van wapening.

HRC's T-headstaaven losten niet alleen ontwerp- en vlechtproblemen op, maar had een aanzienlijke impact op het bouwproces, een kortere bouwtijd en verbeterde werkomstandigheden dankzij de gemakkelijke en snelle installatie. HRC T-headstaven zijn robuust en de slanke koppen bieden meerdere voordelen.

Een analyse tijdens de bouw van een offshore olieplatform toonde aan dat de installatie van T-headed bars 5 tot 6 keer sneller was dan bij traditionele haarspelden. Verder verving een 25 mm HRC T-headstaaf  4 conventionele 16 mm haarspelden.

 

De betrouwbare en kosteneffectieve producten van HRC bieden meerwaarde voor onze klanten.

Enkele HRC-projecten.

HRC Europe NL BV is opgericht met een productie-installatie in Lelystad als reactie op het toegenomen gebruik van HRC's T-headstaven in infrastructuurprojecten in Nederland. HRC Europe maakt deel uit van de Headed Reinforcement-groep, oorspronkelijk opgericht in 1979 in Noorwegen.

Meer dan 40 jaar ervaring in het leveren van hoogwaardige wapeningproducten heeft HRC waardevolle kennis gegeven. Samen met onze klanten kunnen we een oplossing op maat ontwikkelen en tegemoetkomen aan projectspecifieke behoeften.

Naast onze gevestigde productielocaties verhuurt HRC technologiepakketten aan projecten over de hele wereld. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Klanten over HRC