Milieufocus

HRC Europe / Over HRC / Milieufocus

HRC ondersteunt haar klanten bij het milieubewust ondernemen.

Beheer

Milieuoverwegingen vormen een centraal onderdeel van de besluitvormingsprocessen van HRC.

HRC gebruikt zijn ISO14001-gecertificeerde milieubeheersysteem als een instrument voor continue verbetering en om de milieu-impact van HRC-producten te verminderen.

Producten

HRC-producten kunnen een positieve bijdrage leveren aan een vermindering van het materiaal- en energieverbruik tijdens de bouwfase.

HRC's T-headstaven zijn een alternatief voor ankers, haken en bochten (haarspelden). De wapeningkoppelingen van HRC vervangen overlappingsverbindingen. HRC's roestvrijstalen combinatieproducten beperken het materiaal met een grotere ecologische voetafdruk.

Efficiënt gebruik van HRC-producten kan de bouwtijd verkorten, wat resulteert in minder energieverbruik tijdens de bouwfase.

Proces

HRC gebruikt procestechnologieën met een lage ecologische voetafdruk en gebruikt waar mogelijk gerecycled materiaal. Dit wordt gedocumenteerd door een milieuproductverklaringen (EPD).

We maken gebruik van leveranciers met een gedegen, hoge productkwaliteit en een sterk focus op het milieu.

Alle "zwart"-staalmateriaal voor eindcomponenten (T-heads, wapeningskoppelingen en staal-betonverbindingen) wordt 100% koolstofneutral geproduceerd.